2022.11.30.

Milliókért versenyeztek zenekarok Szegeden

A győri Kétszemközt zenekar jutott az országos döntőbe az Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat, a Hangszeresek Országos Szövetsége, a Hangfoglaló Program és a CityRocks által szervezett CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatóról.

Kétszemközt zenekar

A szegedi elődöntőre mintegy 30 zenekar jelentkezett, melyből az előzsűrizés után hat városból 12 zenekar játszhatott élőben 2022. szeptember 25-én.

A CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutató zsűri tagjai: Andrásik Remo (Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára), Balázs Sziszka és Görögh Dani (Hangfoglaló Program) és Hegyi Pál (a CityRocks gitárosa) voltak.

A zsűri elnöke, Andrásik Remo szerint a zsűri nagyon egyszerű szempontok szerint döntött, mint például a hangszeres tudás, az intonáció és az egyéniség – ami duplán számít.  Minden 10 pont, az egyéniség 20, de olyan is van, hogy nem kell pontozni. Előfordult, hogy vitatkoztak a zsűriben egymással, de végén általában mindig egyértelmű döntés születik.

Gajda Ferenc, a CityRocks vezetője elmondta, már az előzsűrizés sem volt könnyű, hisz a zenekarok mind nagyon színvonalas anyagokkal jelentkeztek. A 12 zenekar kiválasztásánál nagyon szoros verseny alakult ki. Az elődöntőre bekerült zenekarok által élőben előadott produkciók pedig zenei stílustól függetlenül kerültek kiválasztásra, sokféle könnyűzenei műfaj mutatkozott meg a szegedi fordulóban.

A tehetségkutatón kiosztották a  2017-ben alapított Öröm a zene – Újfalusi Gábor Díjat is, melyet Őri Sebestyén Teofil a budapesti Luscinia zenekar basszusgitárosa kapta.

Őri Sebestyén Teofil – Luscinia zenekar

Emellett kiosztották a CityRocks által felajánlott díjakat is:

A szegedi Szelid zenekar stúdióklip forgatást nyert a CityRocks stábjával. A budapesti Luscinia  fellépési lehetőséget kapott a 2023-as Szegedi Ifjúsági Napokon. A szegedi Carl zenekar pedig koncert meghívást a CityRocks következő eseményére.

A győri Kétszemközt, a szegedi tehetségkutató nyertese bekerült az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint.  A teljes évad győztesének fődíja 1.000.000 Ft.- értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2.500.000 Ft.- értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat.

A szegedi elődöntő támogatói:

Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat – Hangszeresek Országos Szövetsége, a Hangfoglaló Program – CityRocks Productions – Törpe Tető – Music Centrum (Szeged).