2022.11.30.

Adam Rimay, New Snake Revival, Carl. Újabb zenekarok a szegedi könnyűzenei tehetségkutatón.

Újabb három zenekar adta be jelentkezését az Öröm A Zene Tehetségkutató és Gondozó sorozat, a Hangfoglaló Program és a CityRocks könnyűzenei “ki mit tudjára”, amelyre szeptember 15-e éjfélig lehet jelentkezni. 

Adam Rimay

Adam Rimay együttesben is zenél, ám a Törpe tetőn szeptember 25-én szólóban szeretne színpadra állni. 

Meg akarom magam mérettetni mint abszolút szóló előadó, loopokkal, háttérsávokkal, mindenféle buta effektekkel, magam kísérve hangszerekkel, hogy valóban képes vagyok-e egyedül is megállni a helyem. Erről akartam meggyőzni magam az elmúlt időszakban, de igazán csak akkor fogom ezt megtudni, ha egyedül is szembenézek egy szúrós tekintettel nyársalni kész zsűrivel. Akkor kiderül, hogy képes vagyok-e ugyan úgy szórakoztatni a közönséget a saját két lábamon, mint mikor egy zenekar segít talpon maradni 

– fogalmazott a fiatalember. 

New Snake Revival zenekar 

A New Snake Revival zenekar zenekar 2017 végén alakult a Békés megyei Újkígyóson. Az alapítók életkora és zenei ízlése is eltérő, de a grunge szeretete közös bennük. Ez a zenei irányzat képzi muzsikájuk gerincét. Mivel stílusuk egészen egyedi, neogrunge irányzatként definiálták dallamaikat. 2020-ban jelent meg első lemezük, az idei év elején pedig az Öröm a zene nyíregyházi fordulóján különdíjasok lettek, aminek köszönhetően fellépési lehetőséget kaptak a Tokaj-Hegyalján megrendezett Wild East Rock feszten. 

Carl zenekar

A Carl zenekar 2020-ban alakult szegedi alter/indie rock zenekar. Ahogy fogalmaztak, négy srác szerelemgyereke, egy alkotóközösség, amelynek központjában a zene áll. Eddig egy nagylemezt vettek fel, amelyről két videóklip is készült a Dobog tovább és a Ha élnél című dalaikhoz. Utóbbi egy szomorú és a zenekarhoz közeli, igaz történethez kapcsolódik. A dal, a szöveg és a klip is azt az eseményt próbálja elmesélni. Jelenleg következő lemezükön dolgoznak, amely a tervek szerint hamarosan megjelenik. 

forrás: delmagyar.hu