2022.10.06.

Depeche Mode Szögediesen

The Best of Mode  – Depeche Mode cover band

fotó: Bunda Zsuzsa

A The Best of Mode zenekar 2019 márciusában kezdte meg első próbáit. A repertoárjuk javarészt Depeche Mode dalokból áll össze. Fő koncepciójuk a Depeche Mode dalainak színpadra vitele az eredeti stúdió és koncert felvételek hangszereléseit alapul véve, a lehető legtöbb szólam élőben eljátszása mellett. 2019 nyár végére már koncertképes műsorral álltak elő, így meg is tartották az első koncerteket. A fogadtatás várakozáson felüli volt, ez megerősítette a tagokat abban az elhatározásukban, hogy mindenképp folytatják a közös munkát.

Hrabovszky Tamás kellemes bariton hangjával, színpadi mozgásával remekül hozza Dave Gahan figuráját. Az In Your Room című dal kivételesen áthangszerelték. Ebben a dalban szájharmonikázni is hallhatjuk őt. Szabó Bence gitározása nagyban hozzájárul a zenekar megszólalásához. Aprólékosan kidolgozott gitár hangszínei, precíz játéka, az általa használt érdekes eszközök (pl.: E-Bow) különlegessé teszik a komplett hangzást. Eredeti hangszerét tekintve zongorista, így a csak szintetizátort igénylő dalokban ő is szintetizátorozik. A zenekar egyik különlegessége, hogy stílushűen, professzionális minőségben tudják élőben megszólaltatni a könnyűzenében már klasszikusnak számító hangszerek szólamai mellett az átlaghoz képest nagyszámú szintetizátor melódiát.

Az élőben játszott szólamok hangszínei, a backing trackek csaknem teljes egészében Szabó Tibor saját reprodukciói, elkészítésük rengeteg időt vett igénybe. A hangszínek aprólékos kialakítása is a zenekar erényei közé tartozik. Szabó Imre közreműködésével kipróbálták miként szólalna meg a műsor élő dobbal. A dobos próbák után arra az elhatározásra jutottak, hogy a zenekar, ahol lehetőség lesz rá élő dobbal fog fellépni. Az élő dobszett a hagyományos akusztikus dobtestek mellett elektronikus dobhangok élő megszólaltatását is magába foglalja.

Hrabovszky Tamás – ének

Szabó Bence László – gitár, szintetizátor, vokál

Szabó Imre – dob, elektromos dob

Szabó Tibor – szintetizátorok, backing track