2022.10.06.

Új LED klip

Angyal bőrdzsekiben és világító szemüveggel

Korábban írtunk a a debreceni duóról, most meg is érkezett a LED zenekar új klipje. Az Angyal videója a Studio Inside munkája. A Szárnyas fejvadász rajongói tudják, hogy álmodnak-e elektromos bárányokkal az androidok, az elektropop duó klipjéből (talán) kiderül, az angyalok miért viselnek világító szemüveget.

Motoros dzsekiben jött és világító szemüvegben, és miközben felrohant az összefirkált felüljáró lépcsőin, látta, hogy a világ megérett a pusztulásra. Vagy mégsem? A szerelem ott izzott egy táncteremben, ahol két bekötött szemű fiatal különös balettet járt, és a hiánya is ott volt egy hideg szobában, ahol véresre sminkelte magát egy gyönyörű, magányos lány.

Valahogy így lehetne a legegyszerűbben összefoglalni a LED zenekar új klipjének lényegét. A karácsony után érkező videót Palchuber Gábor (Studio Inside) forgatta és vágta, aki többek között a Nemazalány Petőfijénél is bábáskodott. A táncosok koreográfiáját Miklósi Ivett (Dance Universe TáncSport Egyesület) hozta össze Tari Szandival és Tóth Ádámmal, akik a való életben is egy párt alkotnak, a sminket pedig egy szemtelenül fiatal Ady-gimnazista tette fel az arcára. Antal Rebeka korábban filmekben és klipekben is szerepelt már, színpadon pedig egy sajátos Shakespeare-átiratban is bizonyította a tehetségét. (A debreceni Ady az a középiskola, ahonnan olyan tehetségek pörögtek ki, mint Kálloy Molnár Péter, Hajdu Steve, Schell Judit, Hajdu Szabolcs – hogy csak néhány nevet említsünk.)

Az Angyal című dal a magát elektropop duónak definiáló LED zenekar második, veLED című lemezén szerepelt.

Komódi Károly (ének, gitárok, szintik) és Szénási Miklós (szintik) nem akartak beleragadni a 3 perces slágerek világába. Az Angyal egy 5 és fél perces dal, annyi a videó is. A zenekar szándéka szerint van benne egy kis barokk tisztelgés a régi mesterek előtt (Komódi kóristaként többször is turnézott Ennio Morricone kíséretében), beletolták a rock grandiózusságát és nem sajnálták az elektronikát sem – ezt ők egyetlen szóval trance-nak mondják. Bár kaptak már olyan megjegyzést, hogy talán túl sok műfajt belepréseltek a dalba és a lemezbe is, őket ez nem zavarja. A popzenét művészetnek tartják, mint az irodalmat például. (Szénásinak tíznél több kötete jelent meg eddig.)

Az Angyal számukra sok mindenről szól – de úgy tartják, döntse el a hallgató, neki ad. Hogy nekik mit jelent, azt megtartják maguknak.