2022.10.06.

The Treatment – az ötödik kezelés

A hétvégén jelent meg a cambridge-i The Treatment új sorlemeze Waintig for good luck címmel a Frontiers gondozásában.

Hihetetlen, hogy ez már az ötödik albuma az angol hardrock bandának. Sokáig a szegényember AC/DC-je versenyben a második helyen tartotta őket számon a szakma az Airbourne mögött. Viszont nekik egyre jobban megy, folyamatosan jó anyagokat hoznak nekünk, nálam már símán a dobogó legfelső fokán vannak!

Rengeteget dobott a zenekaron, hogy az előző anyagtól felvértezték magukat Tom Rampton énekessel. Tom igazi rakenról arc, igazi király hard rock torokkal!

Az angol srácok mindenféle manírt mellőzve hozzák azt a jól bevált AC/DC receptet, amivel a kezdetek óta főznek. A kettőnégyes témák most is sütnek, két meghallgatás után garantált a rifftapadás. A gitárszólók tekintetében továbbra sem a Malmsteeni utat járják, a magyar metal gitáros szcéna 80 százaléka bonyolultabb dolgokkal operál:) Lehet, hogy ez koncepció és nem a technika hiánya, mindenesetre működik, innen egyáltalán nem hiányoznak a füstölgő húrok!

Nincs erőlködés, dallamos húzós témák viszont tömkelegével vannak a lemezen. Mutatóba van egy kis boogie, meg suttyó blues is (ez egyfajta nosztalgia tőlük, biztos sokat jártak az ilyen Red Lion nevű pubok blues bulijaira…). Érdemes rámenni az egész lemezre, baromi jól sikerült, nálam abszolut repeat a kocsiban!