2022.11.30.

Egy zenész ma annyit ér, mint a Monopoly-pénz

A zenészek és a vendéglátósok járvány miatti nehéz helyzetéről, meg a nekik küldött érzéketlen kommentekről szól a Junkies együttes új dala és klipje, az El lehet menni dolgozni.

Kiadott egy új dalt a hozzá készült klippel a várhatóan idén érkező új lemezéről a budapesti Junkies rockegyüttes: az El lehet menni dolgozni a járvány és az újra meg újra meghosszabbított korlátozások miatt a csőd szélére került vendéglátósok és zeneipari dolgozók helyzetéről szól, ahogy azt már a címe is sugallja.

Szekeres András, az együttes frontembere azt nyilatkozta a dalról: „A dal szövege és üzenete elég magától értetődő. Az »el lehet menni dolgozni« a leggyakoribb reakció, amit zenészek kapnak, kérdés, hogy azoknak is ezt mondják-e, akiknek elmosta a vetését az ár. A második, vendéglátós versszakot konkrétan suttyó kommentekből raktuk össze, amit egy kétségbeesett kifőzdés posztja alatt találtunk.”

Szekeres azt is hozzátette: „Nem vagyunk panaszkodós arcok, szóval próbálunk iróniával tekinteni a helyzetre, viszont ha komolyra kell fordítani a szót, a zenekar tagjai egységesen szolidárisak mindenkivel, akik a korlátozások miatt nem dolgozhatnak, vagy a megélhetésük veszélybe került. Vendéglátósok, szórakoztatóiparban és kulturális szektorban dolgozók, kisvállalkozások, veletek vagyunk!”

Az együttes új lemeze várhatóan még idén megjelenik. Ez már a második dal róla, korábban Mindenkit utálok címmel jelent meg róla egy klip, a reklámokban Kasszás Erzsit játszó Balázs Andrea szereplésével.

forrás: hvg.hu