2022.11.30.

The Dead Daisies: Holy Ground

Hardrock vonalon erősen indul a 2021-es lemeztermés!

Adott egy olyan zenekar, ahol a tagok viselt dolgait tekintve Dunát lehet rekeszteni a világsztár zenekari közreműködésekben. Estig lehetne írni a sort, Deep Purple, INXS, Guns N’ Roses, The Rolling Stones, Thin Lizzy, The Cult, Whitesnake, Nine Inch Nails, Slash, Black Star Riders, The Scream, Mötley Crüe, Bad Moon Rising, Journey, Black Country Communion– csak néhányat kiemelve.

A zenekar már a kezdetektől a hardrock/AOR vonalon mozog. Süt, hogy a zenészek már nem „éhesek”, hisz külön-külön már szinte mindent elértek a rockandrollban, amit csak lehet. Örömzene ez a javából!

Az első időszak főhőse az a John Corabi volt, aki mind énekesként, mind szerzőként jegyezte a Mötley Crüe valaha volt egyik legerősebb lemezét a Motley-t. A Dead Daisies anyagain is jól kivehető szerzői zsenialitása, az hogy a zenekar kvázi ismeretlen névvel itt tart ahol, abban neki oroszlánrésze volt. Corabi képes volt erős slágereket írni.

Több tagcsere után most már hosszú ideje Glenn Hughes a főhős, akiről nem kell hosszan ecsetelni, hogy mekkora rock ikon. Doug Aldrich a zenekar alapembere, aki a kezdetektől viszi a hátán a produkciót.

A mostani lemez, a Holy Ground – bár igaz, hogy nem tartalmaz akkora slágereket, mint a Corabi-s időszak anyagai – egy baromi erős, vegytiszta hardrock anyag. Az egész album visz magával, nincs a hallgatónak léptetésre oka. Külön dalokat sem lehet kiemelni, mert elejétől a végig elképesztő magas színvonal van. Itt a nyitódal:

Azt csinálják, amihez a legjobban értenek! Telis-tele van olyan élvezetes zsigeri hangszeres játékkal – minden hangszeren – amit ezek a zenészek kisujjból, rutinból hoznak. Nincs matek, nincs izzadságszag, megfelelési kényszer, itt, kérem, nagybetűs ROCKZENE van a javából!

Egy rövid promo video:

Fotók: Dead Daisies