2022.11.30.

Két magyar előadó is ott lesz a jövő évi Eurosonicon!

Január 13–16 között rendezik meg a 2021-es Eurosonic Noorderslag könnyűzenei fesztivált, egyben zeneipari konferenciát a holland Groningenben. Európa legjelentősebb showcase eseménye is teljesen egészében online platformra költözik, így a szakmai program, a fesztiválkoncertek és a Music Moves Europe Talent Awards ünnepi díjátadó gála is csak közvetítésről lesz követhető. Magyarországot idén a Mordái és a Decolonize Your Mind Society képviseli a rangos eseményen.

A groningeni ESNS (Eurosonic Noorderslag) konferencia és showcase fesztivál 2021-ben a globális járványhelyzetre való tekintettel a digitális térbe költözik 2021. január 13–16. között. Az online változatban sem veszít az esemény rangjából és küldetéséből, ami a friss európai zene népszerűsítése és terjesztése, valamint az, hogy teret nyisson számos új szakmai kapcsolat megszületésének. 

Idén ünnepli a rangos szakmai fesztivál a 35. évfordulóját, amelyen Magyarországot ezúttal két zenekar képviseli. A Mordái egyike a 2021-ben a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjában támogatott produkcióknak, így az ő meghívásuk ténylegesen jelöli a Eurosonic új zene iránti nyitottságát. A másik delegált produkció a Decolonize Your Mind Society, akik október végén jelentették meg első nagylemezüket, igazán különleges hangzásvilágukkal izgalmas színfoltjai a magyar zenei színtérnek.

Magyarországról olyan produkciók mutatkozhattak már be a Eurosonicon, ezzel is megalapozva biztos nemzetközi karrierjüket, mint a tavaly Music Moves Europe Talent Awards díjat nyert Harmed, a KEXP rádióba is eljutó The Qualitons, vagy az erőteljes európai jelenléttel rendelkező The Devil’s Trade.